Over Imca Vastgoed

Imca Vastgoed is een onafhankelijke projectontwikkelaar met ruim 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van en investeren in vastgoed. Imca Vastgoed is opgericht door Erik de Vlieger en is gevestigd in Haarlem.

Imca houdt zich bezig met vastgoedprojecten met een uiteenlopend karakter en functie op verschillende locaties in Europa.

Vastgoedontwikkeling

Imca Vastgoed is een Nederlandse vastgoedontwikkelaar gevestigd in Haarlem. Imca Vastgoed wordt geleid door oprichter en eigenaar Erik de Vlieger en houdt zich voornamelijk bezig met het creëren van nieuwe plannen en concepten om zowel verouderde vastgoedobjecten een nieuw leven in te blazen als met het (her-)ontwikkelen van nieuwe locaties binnen en buiten stadscentra.

Internationale oriëntatie

Imca Vastgoed is actief in binnen- en buitenland. Belangrijke projecten in Nederland zijn onder andere het cultureel en creatief bedrijventerrein Nieuwe Energie in Haarlem, de grootschalige herontwikkeling van Sloterdijk en een woningencomplex in Waddinxveen.

Daarnaast is Imca Vastgoed in steeds sterkere mate aanwezig op de Portugese vastgoedmarkt. De Portugese portefeuille beslaat onder andere makelaarskantoor Quinta da Palmeira, de vastgoedbeheersmaatschappij Carvoeiro Branco met het project Mabor, de ontwikkeling van winkels in het hartje van de Zuid-Portugese stad Portimao, en Match Algarve, een grootschalig voetbal- en vakantiecomplex op 610 hectare voormalig agrarisch gebied waarbij wijde initiatiefnemers streven om een professionele en luxueuze  locatie te ontwikkelen voor de trainingskampen van grote Europese voetbalclubs.

Erik de Vlieger

erik@imca-vastgoed.nl

Jessica de Vlieger

jessica@imca-vastgoed.nl

Mick de Vlieger

mick@imca-vastgoed.nl

Imca Naaimachines

Imca Vastgoed is voortgekomen uit Imca Naaimachines. In 1950 begon Jan de Vlieger de handel in industriële naaimachines en zou later distributeur worden van verschillende grote merken. Zijn zonen Frans en Erik de Vlieger namen Imca Naaimachines later over en bouwden het bedrijf uit.

Vastgoedontwikkeling

Erik de Vlieger werd vanaf de jaren negentig actief in vastgoed. Projecten varieerden van de bouw de Millennium Tower, waar uitgeversconcern Reed Elsevier zich zou vestigen, en de Teleport Tower in Amsterdam Sloterdijk tot de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Haarlem met daaromheen verschillende kantoren in Oostpoort, langs de snelweg naar Amsterdam. Imca Vastgoed kende een sterke aanwezigheid in Amsterdam en Haarlem, maar stond ook aan de basis van New Babylon, de renovatie en uitbreiding van het Babyloncomplex in Den Haag.

Projecten

Inmiddels is Imca Vastgoed weer volop bezig met het initiëren en ondernemen van verschillende vastgoedprojecten in Amsterdam, Haarlem maar ook in Portugal, waar de ontwikkeling van een voetbal, sport en trainingscomplex in volle gang is.

Wij bouwen aan uitdagende projecten